What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ειρήνη Υμίν !!!



Έτυχε να σερφάρω στο web όπως συνηθίζω να κάνω καθημερινά ψάχνοντας ότι μπορώ να βρω για τα αγαπημένα μου ΜΜΟ και έπεσα πάνω σε αυτό το Thread στο ΜΜΟRPG.COM . Εδώ και χρόνια διαβάζω ανάλογα threads που κλασσικά υπάρχουν για όλα τα games ειδικά  άμεσα  μετά το Release τους. Η αλήθεια είναι ότι έχω προβληματιστεί για το τι είναι αυτό που κάνει κάποιον να νιώθει ότι θα πρέπει να υπερασπιστεί ή να απαξιώσει ένα game λες και εξαρτιόταν η ζωή του από αυτό . Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.



Ο βασικός μου αρχικός προβληματισμός ξεκινάει από την απλή παραδοχή ότι το αντικείμενο για το οποίο συζητάμε είναι απλά τα .... GAMES. Δεν συζητάμε τίποτα το σημαντικά αλλά απλά ανταλλάσουμε απόψεις για ένα θέμα με το οποίο περνάμε κάποιες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Ο τρόπος με τον οποίο χαλαρώνουμε είναι εντελώς προσωπικός και υποκειμενικός και ομοίως προσωπικοί και διαφορετικοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει ή όχι ένα game. Γιατί λοιπόν νιώθουμε την ανάγκη να πείσουμε όλο τον κόσμο για το τι θα πρέπει να του αρέσει ...?

Αν και η απάντηση πιθανά να μπορεί να αποτελέσει κοινωνιολογική μελέτη πιστεύω ότι μια απλή εξήγηση είναι ότι η σημερινή κοινωνία δεν έχει γαλουχηθεί με κουλτούρα διαλόγου αλλά με κουλτούρα εντυπωσιασμού και εξηγούμαι. Στον διάλογο οι δύο πλευρές ανταλλάσουν επιχειρήματα και δεν νιώθουν προσβεβλημένες από τα αντιεπιχειρήματα του αντίλογου. Αυτό που γίνεται σήμερα (και μιλάω για παντού πχ δείτε μια κουβέντα στην TV) είναι συνήθως δύο πλευρές οι οποίες με διάφορα τσιτάτα προσπαθούν να κερδίζουν τις εντυπώσεις , και το αστείο είναι πιο το όφελος...?

Όλα τα games (ή σχεδόν όλα) έχουν κάποιο κοινό , άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει με αυτά που λέμε να προσβάλλουμε,  έστω και εμμέσως, όσους δεν συμμερίζονται το γούστο μας. Σε άλλους αρέσει το Tera άλλοι το θεωρούν Grind και άλλοι δεν μπορούν τα Ασιατικά Games εν γένει . Όλοι έχουν τους προσωπικούς τους λόγους οι οποίοι είναι όλοι σεβαστοί . Μπορούμε όμορφα και ωραία να πούμε τι μας αρέσει και τι όχι και αυτό πιθανά να βοηθάει και άλλους να σχηματίσουν μια άποψη εαν η κουβέντα γίνεται πολιτισμένα.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν  αυτός που διαφωνεί με τα γούστα μας χαρακτηρίζεται ως Retarted, Funboy, Hater, Loser, No Lifer και όλα αυτά τα γνωστά. Ακόμα μπορεί να μην χαρακτηρίζουμε κάποιον συγκεκριμένα αλλά όταν αναφερόμαστε σε κάποιο game και χαρακτηρίζουμε το game χαζό, ηλίθιο, παπαριά κτλ ουσιαστικά βρίζουμε όσους διασκεδάζουν μαζί του.

Η μόνη εξήγηση που εγώ μπορώ να δώσω είναι ότι το σύστημα αξιών που υπάρχει σήμερα είναι τόσο υποβαθμισμένο ώστε κάποιος να χρειάζεται την αναγνώριση (έστω και αν αυτή είναι κίβδηλη) ανά πάσα στιγμή σε ότι κάνει και προκειμένου να την αποκτήσει δίνατε να προσβάλει οποιονδήποτε σε μια επίδειξη άξεστης δύναμης. 

Σε όλα τα παραπάνω μόνο μια απάντηση έχω . ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ !!!! ΠΑΙΞΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ! ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ … ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ !!!! 

4 σχόλια:

  1. Συμφωνω και επαυξανω με τα λεγομενα σου.Ειναι τοσο μεγαλη η αναγκη για ΄΄αναγνωρηση΄΄που ας ειναι και κιβδηλη.Αυτο που με κανει να γελαω περισσοτερο ειναι να βλεπω ενηλικους ανθρωπους να κατακρινουν η να υποστηριζουν παιχνιδια σε τετοιο βαθμο λες και εχουν προσωπικα οφελη.Να μου πεις οτι το παιχνιδι σου πληρωνει το νοικι σου,το ρευμα σου,η και το μισθο σου ακομα,τοτε βγες και στο δρομο με πανο να το υποστηριξεις η να το κατακρινεις και δικαιολογημενα ...Μονο για γελια ειναι αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί πολύ απλά προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη να επιβληθούν στους υπόλοιπους μέσα από απαντήσεις σε threads ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε λοιπον η δικη μου αποψη ειναι αρκετα 'διαφορετικη' (ως συνηθως). Το οτι εγω,εσυ κ αλλοι φιλοι απο εδω βλεπουμε το gaming και τα Games γενικοτερα, ως κατι τελειως χαλαρωτικο και οχι σημαντικο στο σημειο να βριζεις και να τσακωνεσε ειναι σωστο για εμας.. Δεν σημαινει ομως οτι ολοι αυτοι που διαβαζεις στα διαφορα forums το βλεπουν ετσι.. Και ναι, σας πληροφορω οτι το Internet γενικοτερα ειναι πολυ περιεργο.. Και ναι, κανοντας ολη αυτη την δυσφημιση μπορει πραγματικα να εχουν κερδος καποιοι και ακομα να πληρωνουν και το νοικι τους.Και ναι, ενας τσακωμος στα forums ενος μεγαλου Site φερνει και αυτος εμμεσο κερδος λογω των πολλαπλων "click", οποτε γιατι να μην το τροφοδοτουν και οι ιδιοι?? Οποτε ας καταλαβουμε οτι δε τα βλεπουν ολοι ετσι.. Φυσικα υπαρχουν και χαζα ανηλικα που απλα θελουν το δικο τους, να βρισουν και να φωναξουν, οπως υπαρχουν κλασσικοι hates και fanboys παιχνιδιων. Αυτο δεν αλλαζει...
    Ο τροπος εκφρασης οπως τονιζεις ειναι το λαθος κομματι.Αλλα αυτο ισχυε παντα μιας και το internet δινει την ανεση του πληκτρολογιου και της ανωνυμιας..Ολα τα κανει ευκολα.
    Για τελος μια συμβουλη.99% του κοσμου που βριζονται πανω σε ενα game στα forums ειναι ατομα που δε παιζουν και δεν γουσταρουν το game.. Σπανια θα βγει σωστο ατομο να πει εμπεριστατομενα, "Ναι το game μετραει για κλπ κλπ κλπ.." Οποτε τσαμπα το διαβασμα και τσαμπα ο προβληματισμος...Αυτα...

    P.S. Το Τera να μην το βαζεις στο στομα σου..!!!!!!!! #@#$%!@!@# :P :P

    Hogo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Someone is wrong on the internet
    http://xkcd.com/386/

    ΑπάντησηΔιαγραφή