What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Blog ή Vlog ?


Ξεκίνησα να γράψω ένα άρθρο με κάποιες σκέψεις που έχω τον τελευταίο καιρό για το crowdfunding αλλά καθώς το έγγραφα προέκυψε ένας σοβαρός προβληματισμός στον οποίο θα ζητήσω τη συνδρομή σας.

Το άρθρο που έγγραφα είχε φτάσει τις 3 παραγράφους όταν σκέφτηκα "μα ποιος θα κάτσει να διαβάσει ένα κατεβατό...? Ακόμα και στα forums το flame πάει σύννεφο σε κάθε Wall Of Text". Και εγένετο ο προβληματισμός.

Σας παρακαλώ λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας στα παρακάτω:

1) Τι είναι προτιμότερο ένα Blog άρθρο με καλογραμμένο και σωστά συνταγμένο κείμενο καθώς και Hyperlinks στρατηγικά βαλμένα ώστε να παραπέμπουν τον ενδιαφερόμενο για περισσότερες πληροφορίες ή ένα δεκάλεπτο video στο οποίο ο εκφωνητής μιλάει για το προς συζήτηση θέμα και στο background απεικονίζονται εικόνες-video σχετικές με την αφήγηση.

2) Στην εποχή της εικόνας και μάλιστα όταν η θεματολογία αφορά παιχνίδια υπάρχει θέση για γραπτό λόγο ή ισχύει η φράση "μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις".

3) Όταν η συζήτηση αφορά "προβληματισμό" προτιμάτε μα την διαβάζεται ή να την ακούτε ?

4) Μήπως το vlog είναι πιο πρακτικό καθώς η παρακολούθηση ενός video είναι πιο εύκολη πλέον (λόγο της διάδοσης του φορητού intenet) από την ανάγνωση ενός κειμένου. (Σίγουρα είναι ευκολότερο να βλέπεις video από το να διαβάζει κείμενο ακόμα και σε ακριβά Tablets) .

5) Τελικά εάν πρόκειται να δημοσιεύσω ένα άρθρο θα το προτιμούσατε σε μορφή Blog ή Vlog (ή μήπως δεν ασχολείστε καθόλου με τα άρθρα ....?)

Η συμβολή σας θα με βοηθήσει πολύ στην μελλοντική παραγωγή καλού περιεχομένου για αυτό σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων .  

7 σχόλια:

  1. βασικά δεν σε έχω προσέξει να γράφεις κάτι πέρα της μίας παραγράφου, οπότε ήδη το έχει καθιερώσει το vlog, αν έχεις ταλέντο στο γράψιμο, προωπικά θα ήθελα να το δω, γιατί να σε ακούω να μιλάς και να μου δείχνεις άσχετο content χάνει η εικόνα τη σπουδαιότητά της, επίσης όταν είμαι σχολή ή δουλεία και βαριέμαι, πιό εύκολο είναι να διαβάζω παρά να ακούω, και από την άλλη όταν είμαι σπίτι θα κάτσω να παίξω και όχι να δω άλλον να παίζει, εκτός και αν δεν έχω πρόσβαση στο παιχνίδι ή στις ικανότητες αυτού ^^ είμαστε newbs και γέροι :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για έμενα είναι προτιμότερο το vlog,αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να καταργήσεις το blog.Ενημερώσεις και ανακοινώσεις σχετικά με τον χώρο του MMORPG,είναι προτιμότερο να γίνονται με την μορφή άρθρου και όχι με βίντεο.Με βίντεο θα είναι κουραστικό και ανούσιο-να κάθεσαι να φτιάχνεις ένα βίντεο του ενός λεπτού κάθε φορά που βγαίνει μια είδηση...δεν λέει.

    Το vlog είναι κατάλληλο για reviews,previews,συνεντεύξεις(σαν αυτές του teso),αλλά και για προβληματισμούς-σαν εκείνο το βιντεάκι που έχεις κάνει σχετικά με το ftp μοντέλο- τους οποίους μπορούμε να συζητήσουμε στα comments από κάτω.

    Τώρα,αν σώνει και καλά πρέπει να επιλέξεις ένα από τα δύο,για εμένα,που έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα και μπορώ να τον αξιοποιήσω,το προτιμότερο είναι το vlog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Blog, το κείμενο είναι πιο προσιτό μέσο

    ΑπάντησηΔιαγραφή