What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

The Secret World Crafting Guide


To νέο δημιούργημα της Funcom "The Secret World" υιοθετεί διάφορες καινοτομίες μία εκ των οποίων είναι και το σύστημα crafting. Καθώς λοιπόν ο δρόμος που έχει επιλέξει το TSW είναι έξω από τα τετριμμένα αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε ένα οδηγό για όσους έρχονται σε πρώτη επαφή με το παιχνίδι και το όλο σύστημα τους φαίνεται μπερδεμένο. Νa επισημάνουμε ότι ο οδηγός είναι αποτέλεσμα συνδυασμού διάφορων posts σε διεθνή sites με προσθήκες από τις προσωπικές μας εμπειρίες. Ελπίζουμε η προσπάθεια να είναι ενδιαφέρουσα.  


Περιεχόμενα


Εισαγωγή

1. Crafting Menu
2. Disassembling Items
3. Stacking Materials
4. Upgrading Metal/Items
5. Item Types/Tiers
6. Item Placement/Patterns
7. Reassembling Items
8. Item Kits
9. Runes
10. Adding a Suffix/Prefix effect
Επίλογος


Εισαγωγή

Η γενική ιδέα για το crafting στο TSW μπορεί να βρεθεί σε παλαιότερο post . Για τον παρόν οδηγό απλά θα πούμε ότι το TSW όπως δεν έχει classes έτσι δεν έχει και professions με την κλασσική έννοια του όρου. Στην ουσία όλοι μπορούν να φτιάξουν τα πάντα και μάλιστα να τα παραμετροποιήσεων όπως ακριβώς θέλουν. Η πρώτη επαφή με το crafting στο TSW θα θυμίσει το γνωστό sandbox game Minecraft και αυτό μπορεί να μπερδέψει όσους προσεγγίζουν το παιχνίδι ανυποψίαστοι. Ας δούμε λοιπόν ποιες οι βασικές αρχές διέπουν το Crafting στο TSW σημειώνοντας μόνο ότι καθώς το παιχνίδι είναι ακόμα στην αρχή του υπάρχουν διάφορα θέματα που υποβάλλονται σε αλλαγές αν και όσα αναγράφονται στον οδηγό είναι λίγο ως πολύ τσεκαρισμένα.

1. Crafting Menu

Καταρχάς για όσους ψάχνουν απεγνωσμένα για το crafting μενού μην απελπίζεστε απλά δεν υπάρχει ... Αντί για crafting μενού υπάρχει απλά ένα panel που ανοίγει πατώντας το Υ.
Το panel αυτό είναι το παρακάτω...



Το panel αποτελείτε από 3 μέρη. Ένα μέρος χωρισμένο σε τετράγωνα όπου ονομάζεται assemply box και έχει διάταξη 5x4. H διάταξη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς στο assembly box θα τοποθετείτε τα materials για να "δημιουργήσετε" το item που θέλετε. Σε αυτή τη φάση μεγάλη βοήθεια προσφέρει το να έχετε παράλληλα ανοικτό και το inventory σας ώστε να έχετε άμεση πληροφόρηση για τα διαθέσιμα mats . Το inventory ανοίγει με το "I". Εκτός από το Assembly Box το panel διαθέτει και άλλα 2 κουτιά με ονομασίες "Tool" και "Item" . To panel αυτό είναι όλο το crafting interface και δεν θα βρείτε πουθενά menu με recipes ή materials . Για να ξεκινήσετε το crafting θα πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτετε τα βασικά materials. Ο πιό συχνός και εύκολος τρόπος απόκτησης είναι το disassemble (δεν υπάρχει gathering στο TSW).

2. Disassembling Items

Για να κάνετε disassemble σε ένα item θα πρέπει να ανοίξετε το crafting panel "Υ" και το inventory "Ι" και να μετακινήσετε το προς καταστροφή item στο κουτί που ονομάζεται "Item" . Με την μετακίνηση του αντικειμένου στο panel θα εμφανιστεί το κουμπί "dissasemble" όπως στην εικόνα παρακάτω με την διαφορά ότι στο assembly box θα εμφανιστούν και τα materials που θα παραλάβετε και ακόμα πιο σημαντικό τα materials αυτά θα είναι τοποθετημένα στο σχήμα του προς καταστροφή αντικειμένου. Το σχήμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και για το Crafting αλλά περισσότερα για αυτό παρακάτω.     

 Η εικόνα είναι παρμένη από Beta και δεν παρουσιάζει τα materials όπως συμβαίνει πλέον in game.



Τα materials κατά το dissasemble ενός assault rifle QL1 θα είναι όπως παρακάτω.





3. Stacking Materials - Upgrading Materials/Items

 Αφού μπορέσετε να κάνετέ disassemble σειρά έχει μια επίσης πολύ σημαντική διαδικασία και αυτή δεν είναι άλλη από το να κάνετέ τα materials αυτά upgrade. Αυτό γίνεται τοποθετώντας ομαδοποιημένα 5 ίδια materials πατώντας το assemble.




4. Item Tiers/Types

Στο TSW όλα τα gear χωρίζονται σε Tiers που παίρνουν αντίστοιχα τον χαρακτηρισμό QL1, QL2, QL3 κτλ. Όσο μεγαλύτερο το tier τόσο πιό upgraded τα materials που απαιτούνται και αντίστοιχα τόσο καλύτερα τα materials που προκύπτουν από disassemble. Τα διαθέσιμα Tier των materials που υπάρχουν είναι

- Base
- Imperfect
- Perfect (This Tier doesn’t have a Prefix name)
- Sacred
- Pure

Το κάθε Tier απαιτεί 5 materials από το προηγούμενο για ένα από το επόμενο, δηλαδή 5 Base δίνουν 1 Imperfect και 5 Ιmperfect δίνουν 1 Perfect κτλ. 
 Η αντιστοίχηση απαιτούμενων materials για την κατασκευή ανάλογου Τier Gear είναι η παρακάτω:

Disassemble Level QL 1-3 QL 4-6 QL 7-9 QL 10
Material Quality Base Imperfect Normal Sarcred Pure
Assembly Level None QL 1-3 QL 4-6 QL 7-9 QL 10

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοηθεί ότι τα διάφορα materials αποδίδουν και διαφορετικά χαρακτηριστικά στο αντικείμενο. Περιληπτικά τα διάφορα mats είναι τα παρακάτω. 

Metal: used to add weapon power and structure to items

Water: used to add health and structure to items

Dust: used to add healing and structure to items

Fire: used to add attack rating and structure to items

Wheel Rune: used to add hit to items

Lu Rune: used to add crit to items

Trinity Rune: used to add penetration to items

Denkyem Rune: used to add crit damage to items

Wedjat Rune: used to add defense to items

Yggdrasil Rune: used to add evade to items

Earth Rune: used to add block to items

Koru Rune: used to add physical protection to items

Pentagram Rune: used to add magical protection to items

5. Item Placement/Patterns

Σειρά έχει η βασικότερη διαδικασία και ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος μπερδεύεται αρχικά.  Για να μπορέσετε να κατασκευάσετε οτιδήποτε στο TSW θα πρέπει να βάλετε τα σωστά υλικά στην ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ μέσα στο Assembly box . Οι διατάξεις αυτές παρουσιάζονται στην παρακάτω εικόνα και είναι η ίδιες με την διάταξη που παρουσιάζονται τα mats κατά την διάρκεια του disassemble ανάλογων αντικειμένων. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι θα πρέπει τα materials να τοποθετηθούν όπως ακριβώς στην εικόνα αλλιώς η όλη διαδικασία δεν θα λειτουργεί. Ανάλογα με το tier των materials θα παράγεται και ανάλογο QL αντικειμένου.  Το μόνο που μένει για να λειτουργήσει η διαδικασία είναι ένα "Tool" ή "Item Kit".



6. Item Kits

Τα "Item Kits" μπορείτε να τα αγοράσετε από Vendors ενώ προκύπτουν και ως drop από διάφορα mobs. Υπάρχουν διάφορα kits για διάφορα αντικείμενα (Weapon, Talisman κτλ) καθώς και Tier (QL) για να παραχθούν τα ανάλογα tier από gear. Αφού λοιπόν έχετε αποκτήσει (dissasemble/upgrade) τα σωστά materials , τα τοποθετήσατε με τον σωστό τρόπο στο assemble panel και τέλος τοπθετήσατε το σωστό Item Kit στο Κουτί "Tool" δεν μένει παρά να πατήσετε το "ASSEMBLE" και το νέο σας item θα εμφανιστεί ! Τα νέα αυτά όμως items έχουν και άλλες δυνατότητες παραμετροποίησης και αυτή προκύπτει από την δυνατότητα να τοποθετήσετε σε αυτά "Glyphs"




7.Glyphs

Tα Glyphs είναι αντικείμενα που δίνουν δευτερεύοντα χαρακτηριστικά σε ένα αντικείμενα για να το ταιριάζουν ανάλογα με τον ρόλο που έχετε επιλέξει . Έτσι ανάλογα τα mats (Runes) που θα επιλέξετε θα μπορέσετε να φτιάξετε glyphs που να δίνουν Crit, block,  penetration, protection και άλλα. Είναι βασικό να θυμάστε ότι τα Glyphs θα πρέπει να είναι του ανάλογου level (Tier) με το αντικείμενο στο οποίο θα προστεθούν.

To σχέδιο για τα glyphs είναι το παρακάτω .


Το πόσα Runes θα χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει και τον τελικό αριθμό του Stat που θα προστεθεί . Μέγιστα επιτρεπόμενα Runes ανα stack είναι τα 4 και το τελικό αποτέλεσμα χονδρικά προκύπτει με τον παρακάτω "τύπο".

4x = Substantial Increase
3x + 1x = Major + Minor Increase
2x + 2x = Moderate + Moderate Increase.

Δεν μπορείτε να συνδυάσετε επιθετικά με αμυντικά Runes.

Επιθετικά Runes   
  • Denkyem - Critical Power Rating
  • Lu - Critical Rating
  • Trinity - Penetration Rating
  • Wheel - Hit Rating
Αμυντικά Runes
  • Earth - Block Rating
  • Koru - Physical Protection Rating
  • Pentagram - Magical Protection Rating
  • Wedjat - Defense Rating
  • Yggdrasil - Evade Rating
Τέλος μπορείτε να κατασκευάσετε Consumables 

8. Consumables

Στο TSW υπάρχουν 2 ειδών consumables Anima και Gadgets . Τα Αnima δεν έιναι τίποτα άλλο από τα γνωστά potions με απαιτούμενο σχέδιο το παρακάτω και φυσικά ένα consumable kit. Ανάλογα τα mats θα πάρετε και διαφορετικό Anima (Potion)



Αναλυτική λίστα με το ποιες δυνατότητες για consumables υπάρχουν θα βρείτε σε αυτό το πολύ καλό Post από τον Yokai .

Ελπίζουμε ο οδηγός να φωτίσει κάπως την όλη διαδικασία και να αποσαφηνίσει κάποιες απορίες . Θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλια σας και όποιες προσθήκες θα θέλατε ή λάθη που ανακαλύψατε . Σκοπός μα είναι να δημιουργήσουμε και ένα αναλυτικό video καθώς η εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις .

Έως τότε ,

Stay Tuned Subscribe, Like, Follow











































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου