What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Elder Scrolls Online: Ότι λάμπει είναι χρυσός ....?


Η ανακοίνωση ενός ΜΜΟ στηριζόμενου στον κόσμο των Elder Scrolls είναι σίγουρα μεγάλη είδηση για όλους τους gamers. Γενικά η ανακοίνωση ότι κάποιο καινούργιο MMO θα βασιστεί σε κάποιον βαθύ, πολύπλοκο, όμορφο διάσιμο και αγαπημένο κόσμο γεμίζει όλους εμάς που αγαπάμε αυτά τα παιχνίδια με όνειρα και προσδοκίες. Γιατί όμως.....?

Το γιατί είναι εύκολο να απαντηθεί εάν εξετάσουμε πραγματικά τι είναι τα MMO ( massively multiplayer on line games). Καταρχάς παρόλο που συγκαταλέγονται στην κατηγορία games η αλήθεια είναι ότι στην ουσία είναι κάπως πολυπλοκότερο το θέμα και επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Ο λόγος που όλοι μας παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι γιατί λόγω της τεχνολογίας είναι εύκολο να μπούμε σε ένα ρόλο (ή να ζήσουμε μια κατάσταση) που αλλιώς θα ήταν πρακτικά αδύνατο. Το αν μας αρέσει να κάνουμε τρελές σούζες, να βάζουμε απίστευτα goal, να συμμετέχουμε σε καταιγιστικές μάχες, να διευθύνουμε τεράστιους στρατούς και οτιδήποτε άλλο είναι εντελώς άσχετο με την βασική ουσία η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι χωρίς το αγαπημένο μας παιχνίδι αποκλείεται να βιώναμε κάτι ανάλογο. Η διαφορά με τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί (πχ πόλεμο στο δάσος) είναι ότι μικροί βάζαμε την φαντασία ΜΑΣ και το θυμικό μας να αντικαταστήσουν τα πλούσια γραφικά ενώ τώρα η οθόνη αναλαμβάνει να κεντρίσει της αισθήσεις μας . Ουσιαστικά τα σημερινά games με το επίπεδο τεχνολογίας που έχει επιτευχθεί δημιουργούν μια virtual reality η οποία καθιστά την εμπειρία που προσφέρουν ακόμα πιο συνταρακτική.

Εντάξει αλλά όλα τα παιχνίδια MMO ή μη έχουν τον ίδιο στόχο . Όχι ακριβώς......

Τα single player games έχουν ως στόχο την αναπαραγωγή μιας εμπειρίας. Η εμπειρία αυτή μπορεί να είναι απλή ή μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκη αλλά δεν παύει να στηρίζεται στο ότι η όλη διαδραστικότητα εξαρτάτε πάντα από εσάς και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που όσο και πετυχημένο να είναι ένα single game η επανάληψημότητα του game play του δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια  της ώρες που καταναλώνουν οι παίκτες στα MMO. H μονοδιάστατη διαδραστικότητα είναι ο λόγος που σχεδόν όλοι οι τίτλοι πλέον συμπεριλαμβάνουν και κάποιου είδους multiplayer καθώς είναι εύκολο σε όλους να καταλάβουν ότι ο παράγων άνθρωπος εισάγει από μόνος του τόσο άπειρες νέες παραμέτρους που μπορούν να κάνουν το απλούστερο game τεράστια επιτυχία εάν και μόνον το game επιτρέπει στις παραμέτρους αυτές να αναπτυχθούν με έναν παραγωγικό, ελεύθερο αλλά και δίκαιο τρόπο.

Η διαφορά των MMO με τα απλά multiplayer games είναι ότι τα MMO δεν έχουν στόχο την αναπαραγωγή μιας εμπειρίας αλλά την δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου. Τα MMO ακόμα και αν τα αποκαλούμε games είναι στην ουσία εικονικοί κόσμοι στους οποίους οι παίκτες καλούνται να δημιουργούσουν προσωπικότητες οι οποίες θα πάρουν την θέση τους σε μια πραγματική κοινωνία. Η κοινωνία αυτή στηρίζετε στις παρεχόμενες από το παιχνίδι δραστηριότητες αλλά δομείτε και λειτουργεί σαν ζωντανός οργανισμός καθώς απαρτίζεται από πραγματικούς ανθρώπους με πραγματικές προσωπικότητες .  Η συνεχής πάλη για μια θέση στην κοινωνία αυτή (άσχετα με το ποιες δραστηριότητας υιοθετούνται από τους παίκτες) είναι που διαφοροποιεί τα ΜΜΟ και ο λόγος που ουσιαστικά δεν τελειώνουν .....!  Η επιτυχία ενός ΜΜΟ εξαρτάτε λοιπόν από το πόσο καλά πετυχαίνει αυτόν τον στόχο.

Δυστυχώς οι περισσότερες των εταιριών δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι όπως οι πραγματικές κοινωνίες εξελίσσονται έτσι και οι εικονικές κοινωνίες πρέπει να εξελιχθούν. Οι δραστηριότητες που παρέχονται ως στηρίγματα της εικονικής κοινωνίας πρέπει να προοδεύουν και να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες των εμπλεκομένων . Έτσι λοιπόν κάθε φορά που ακούμε για ένα καινούργιο game μέσα μας υποσυνείδητα χτίζουμε μια προσδοκία.  Σκεφτόμαστε ένα νέο φανταστικό κόσμο που θα παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε μία καλύτερη και βελτιωμένη εικονική κοινωνία. Εάν όμως τα εργαλεία αυτά  είναι ίδια με ότι έχουμε έως τώρα δοκιμάσει, ακόμα και εάν είναι τυλιγμένα με φανταχτερά στολίδια, η ουσία δεν θα αργήσει να φανεί , και η αλήθεια είναι ότι όλοι θα προτιμούσαν να μετακομίσουν σε ένα καλύτερο, μεγαλύτερο και ομορφότερο σπίτι από το να ανακαινίσουν αυτό που ήδη έχουν ... Δυστυχώς όμως είναι ασφαλέστερο να απλά να βάψεις ένα σπίτι παρά να χτίσεις ένα καινούργιο και μάλιστα χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές .
Αρκεί να δείτε τις αρχικές ανακοινώσεις για το νέο MMO για να αντιληφθείτε ότι το νέο μας σπίτι θα είναι πιθανότατα πολύ όμορφο, σίγουρα θα έχει ανακαινίσεις , αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το ίδιο σπίτι ..........

Μπορεί να είμαστε και υπερβολικοί ...... Ίδωμεν ..........

  Stay Tuned Subscribe, Like, Follow


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου