What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Elder Scrolls Online - Combat System καινοτομία ή κοινοτυπία


Πρόσφατα ένας από τους lead game designers του Elder Scrolls Online έδωσε συνέντευξη στο PC GAMER  δίνοντας στοιχεία για το πως θα λειτουργεί το σύστημα combat στο νέο MMO της ZeniMax Online Ξέραμε ήδη από προηγούμενες ανακοινώσεις ότι το παιχνίδι θα είναι τρίτου προσώπου και σαν βασικό μηχανισμό θα έχει τον κλασσικό (δυστυχώς...) του τύπου tab target --> skill --> kill. Η συνέντευξη αφορούσε στα skills και στο πως θα οργανώνονται και θα εξελίσσονται.


Σύμφωνα με τον Nick Konkle λοιπόν ο χαρακτήρας σας στο TES Online θα έχει 6 skills στο action bar του. Τα 2 πρώτα θα αφορούν σε skills που προκύπτουν από το όπλο σας δηλαδή θα είναι διαφορετικά αν κρατάτε σπαθί ή τόξο. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει οποιοδήποτε όπλο και βελτιώνεται όσο περισσότερο χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όπλο αποκτώντας νέα skills. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Konkle το στοιχείο αυτό αποτελεί "ακρογωνιαίο λίθο" για τα Elder Scrolls και ώς τέτοιο ήταν απαραίτητο και για το TESO.

Τα επόμενα 3 skills προκύπτουν από το class . Η κάθε class θα αποκτά κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού πολλαπλά skills αλλά εσείς καλείστε να επιλέξετε ποια από αυτά θα υποστηρίξουν καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού σας.  Παράδειγμα εάν έχετε επιλέξει ένα τόξο σας βασικό όπλο τότε πιθανότατα θα βολεύει να επιλέξετε κάποιο τύπου snare και να φτιάξετε ένα kite build.

Η έκτη και τελευταία ability αποτελεί την "ultimate" ability . Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν διάφορες επιλογές (οι οποίες επίσης θα εξαρτώνται από το class) αλλά πάλι θα κλιθείτε να κάνετε επιλογή η οποία να ταιριάζει με το build σας.  


Τώρα είμαι σίγουρος ότι στο μυαλό όλων υπάρχει η εξής σκέψη "μα αυτό είναι ίδιο με το Guild Wars 2", η αλήθεια είναι ότι μοιάζει να είναι copy pasted . Το internet που φυσικά δεν χαρίζεται σε κανένα εντόπισε το θέμα και η συζήτηση φούντωσε. Είναι γεγονός ότι το The Elder Scroll δεν φαίνεται να είναι γεμάτο με καινοτομίες και μάλλον θα ακολουθήσει ένα υποτιθέμενο "δουλεμένο δρόμο" . Το κατά πόσο αυτός ο δρόμος θα είναι μια φαινομενικά ασφαλής αντιγραφή ή θα αφορά σε εξέλιξη ήδη υπαρχόντων συστημάτων μένει να το δούμε  (η Ε3 είναι κοντά και φανταζόμαστε θα πάρουμε μια γεύση) .

Stay Tuned Subscribe, Like, Follow

1 σχόλιο: