What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

WoW: Cross Server Zones ! Η Λύση στις περιοχές με χαμηλό πληθυσμό.

Η Blizzard τα κατάφερε για μια ακόμα φορά να κάνει το θαύμα της. Σε ανακοίνωση στο επίσημο site του World of Warcraft παρουσίασε την επόμενη κίνηση της εταιρίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που παρουσιάζουν όλα τα MMO. Είναι γνωστό ότι μετά τον πρώτο χαμό από την κυκλοφορία ενός MMO και αφού τα πλήθη περάσουν από τις διάφορες αρχικές περιοχές, κάνοντας leveling,  αυτές γίνονται κρανίου τόπος .... Αυτό είναι λογικό καθώς οι περισσότεροι παίκτες που είναι πλέον high level σπάνια βρίσκουν λόγο να επιστρέψουν σε low level περιοχές. Αποτέλεσμα είναι καινούργιοι παίκτες ή κάποιοι που ανεβάζουν alts να βιώνουν μια διαφορετική εμπειρία από την επιδιωκόμενη καθώς σπάνια συναντούν κάποιον άλλο παίκτη και αυτό καταστρέφει την βασική αξία ενός ΜΜΟ. Πολλές συνταγές έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την λύση του προβλήματος αλλά φαίνεται ότι η Blizzard βρήκε την λύση.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση λοιπόν το WoW θα αποκτήσει μια νέα τεχνολογία όπου θα επιτρέπει την λειτουργία του ως serverless (περίπου)...! Η βασική ιδέα έχει ως εξής θα υπάρχουν ομάδες από server (όπως τα παλιά battlegroups). Εαν λοιπόν κάποιος βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλό πληθυσμό τότε το σύστημα θα του επιτρέπει να ΒΛΕΠΕΙ και τους παίκτες από τους άλλους server της ίδιας ομάδας. Θα μπορεί να σχηματίζει group, να κάνει chat κανονικά και οτιδήποτε θα έκανε εάν όλοι οι παίκτες την συγκεκριμένης ζώνης άνηκαν στον ίδιο server. Το σύστημα προβλέπει την ομαδοποίηση ίδιου τύπου server (PVE, PVP, RP κτλ) ώστε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Είναι εύκολο να καταλάβετε ότι το όλο εγχείρημα βοηθά σε πολλούς τομείς (questing, world pvp, social) και αποτελεί μεγάλη καινοτομία.

Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι απαραίτητοι περιορισμοί. Δεν θα επιτρέπεται το trading (όπως δεν επιτρέπεται και μέσω των crosse server LFG κτλ) και αυτό για να μην διαταράσσεται η οικονομία του κάθε server. Επίσης δεν θα λειτουργεί το σύστημα σε high population περιοχές και μεγάλες πόλεις. Τα resource nodes θα μπορούν να διαμοιραστούν μεταξύ των μελών του group και η Blizzard αναφέρει ότι θα παρακολουθεί στενά το πως θα επηρεαστεί το gathering εν γένει .

Η νέα αυτή καινοτομία θυμίζει λίγο από EVE και καθιστά την Blizzard για άλλη μια φορά ηγέτη στις εξελίξεις ...! Αναμένουμε να δούμε το όλο σύστημα στην πράξη .

Enjoy! Kαι πάντα Stay Tuned Subscribe, Like, Follow 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου