What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

The Secret World Character Development Εκ βαθέων ανάλυση της «ελευθεριακής» εξέλιξης χαρακτήρα. PART 5 "Crafting"



To πέμπτο και  τελευταίο άρθρο παρουσίασης του συστήματος μη γραμμικής εξέλιξης χαρακτήρα που αφορά στο νέο MMO της Funcom The Secret World είναι αφιερωμένο στο crafting.

Μην ξεχάσετε να δείτε και τα 4 πρώτα άρθρα της σειράς


The Secret World Character Development Εκ βαθέων ανάλυση της «ελευθεριακής» εξέλιξης χαρακτήρα. PART 1 “Abilities”


The Secret World Character Development Εκ βαθέων ανάλυση της «ελευθεριακής» εξέλιξης χαρακτήρα. PART 2 “Skills”
 

The Secret World Character Development Εκ βαθέων ανάλυση της «ελευθεριακής» εξέλιξης χαρακτήρα. PART 3 “Gear”


The Secret World Character Development Εκ βαθέων ανάλυση της «ελευθεριακής» εξέλιξης χαρακτήρα. PART 4 "Progression"



Σύμφωνα με την Funcom o σχεδιασμός του crafting έχει ως βασικό μέλημα την συνέχιση της ελευθεριακής ανάπτυξης των χαρακτήρων. Το crafting στο TSW ονομάζεται "Assembly" και είναι στην ουσία ένα υποστηρικτικό εργαλείο στο οποίο μπορούν να βασίζονται οι παίκτες καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Με το assembly οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν οποιοδήποτε τύπου gear θέλουν αρκεί να έχουν τα κατάλληλα υλικά και κάποια σχετική γνώση (sandbox element....?) . Η όλη λογική βασίζεται στο ότι ο crafter τοποθετεί τα υλικά καθορίζοντας ένα σχήμα και ακολούθως προσθέτει το ανάλογο εργαλείο για την κατασκευή. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε το σύστημα είναι να δείτε πως γίνεται το crafting στο Minecraft ....



Τα υλικά για το crafting (mats) αποκτούνται μέσω drops από τα εχθρικά mobs, από disassembly ("σπάζοντας" ήδη υπάρχοντα gear) και κάνοντας scavenge πρώτες ύλες από άλλα αντικείμενα.  Όταν κάνετε disassemble κάποιο gear θα επιστρέψει υποβαθμισμένα υλικά σε σχέση με αυτά που αρχικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του . Καθώς η μέθοδος disassemble αποδίδει υποδεέστερα υλικά , τα υλικά αυτά πρέπει να να αναβαθμιστούν ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή ενός αντικειμένου ίσης αξίας με το αρχικό αντικείμενο που έγινε disassebled. Η αναβάθμιση αυτή γίνεται βάζοντας αριθμό υλικών στο panel κατασκευής , όταν ο αριθμός αυτός είναι ικανός τα υλικά αναβαθμίζονται. Αφού αποκτήσετε τα υλικά το μόνο που λείπει για την κατασκευή είναι το "εργαλείο" και το "σχήμα". 

Τα "εργαλεία κατασκευής" (crafting tools) καθορίζουν τον τύπο και την δύναμη του κατασκευαζόμενου item.  Υπάρχουν πολλά είδη τέτοιων εργαλείων. Τα εργαλεία ελέγχουν ουσιαστικά εάν το σχήμα που έχουμε επιλέξει είναι συμβατό με την επιθυμούμενη κατασκευή αλλά και αντίθετα ακόμα και αν το σχήμα είναι σωστό το αντικείμενο δεν θα δημιουργηθεί εάν δεν έχουμε επιλέξει το σωστό εργαλείο .


Τέλος για να φτιάξετε το αντικείμενο και αφού έχετε τα υλικά και το κατάλληλο εργαλείο τα μόνο που λείπει είναι να ξέρετε το σωστό σχήμα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το disassembly καθώς κατά την διάρκεια αποδόμησης ενός αντικειμένου τα υλικά τοποθετούνται στο σχήμα που χρειάζεται για την δημιουργία του αντικειμένου.

 Ακόμα και μετά την κατασκευή του αντικειμένου μπορείτε να το παραμετροποιήσετε ακόμα περισσότερο προσθέτοντας διάφορα bonus. Είναι εύκολα κατανοητό ότι η κατασκευή των κατάλληλων gear είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του build που έχετε επιλέξει . Επιλέγοντας τα κατάλληλα στατιστικά για τα gear σας θα δυναμώσετε τα abilities που χρησιμοποιείτε κάτι που αποτελεί θεμέλιο λίθο του γενικού σχεδιασμού για το TSW.

Ο γενικός στόχος είναι ο παίκτης να είναι πραγματικά ελεύθερος να αναπτύξει τα abilities που επιθυμεί σε σχάση με τα skills του και ακολούθως να κατασκευάσει τα gear που θα υποστηρίζουν τις επιλογές του.  Επίσης θα χρειαστείτε πολλαπλά set καθώς θα έχετε την δυνατότητα αλλαγής του build σας ανά πάσα στιγμή .

Εάν το όλο σύστημα σας ακούγετε κάπως μπερδεμένο δείτε στο παρακάτω video επίσημη παρουσίαση με παράδειγμα . (προχωρήστε στο 22.52 ή κάντε click εδώ  )




 Stay Tuned Subscribe, Like, Follow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου