What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Guild Wars 2 Beta FAQ ή όλα όσα θέλετε να μάθετε για το επερχόμενο Beta Event




Ακολουθεί μια εκτεταμένη λίστα θεμάτων που συχνά αποτελούν ερωτήσεις όσον αφορά στο επερχόμενο Beta Weekend Event του Guild Wars 2. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην Live προβολή του Guild Wars 2 Beta από το MMO Cult GR μην ξεχάσουν να αφήσουν το σχόλιο τους εδώ.

  • Όσοι έχουν προαγοράσει (όχι προπαραγγείλει) και έχουν κάνει register το beta code (σε περίπτωση που η προαγορά έχει γίνει ηλεκτρονικά δεν υπάρχει beta code αλλά το register γίνεται αυτόματα με τη δημιουργία λογαριασμού) θα μπορούν να συμμετέχουν στο beta event. Είστε σίγουροι για την συμμετοχή σας εάν έχετε λάβει e mail με πρόσκληση. Εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αλλά δεν έχετε λάβει e mail δείτε εδώ ή επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης της Arena NET .
  • Όσοι έχουν συνδέσει τον λογαριασμό τους με το Guild Wars 1 και τώρα έχουν ένα email/login παρόμοιο με  name@ncsoft θα μπορούν να κάνουν login στο beta χρησιμοποιώντας για account name το email αυτό και ως password το pass από το Guild Wars 1 .
  • Υπάρχει περίπτωση να κληθείτε να συμμετάσχετε στο beta, ακόμα και εάν δεν έχετε προαγοράσει το παιχνίδι, σε περίπτωση που έχετε κάνει παλιότερα beta sign up, αλλά οι πιθανότητες είναι μικρές ….
  • Το Beta event ξεκινάει την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 10 μμ και τελειώνει Δευτέρα 30 Απριλίου 10πμ ώρα Ελλάδας.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε τον beta client στην διεύθυνση http://cloudfront.gu.../client/Gw2.exe
  • Το επίσημο beta forum  βρίσκεται στην διεύθυνση http://forum.guildwars2.com
  • Το επερχόμενο beta event δεν καλύπτεται από περιορισμούς NDA και ο οποιοσδήποτε μπορεί να προβάλει , καταγράψει μιλήσει για το οτιδήποτε που αφορά στο Guild Wars 2.
Δημιουργία χαρακτήρα

Στο πρώτο  
beta weekend event οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση στους  Charr, Humans και Norn. Οι Asura και Sylvari δεν θα είναι διαθέσιμοι σε αυτήν τη φάση.

Η απόφαση σας για του ποίο
race θα διαλέξετε επηρεάζει μόνο την αρχική τοποθεσία καθώς και μερικά racial skills  . Τα racial skills δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε PVP και δεν είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν κάποιο ιδιαίτερο προβάδισμα σε κάποιο race.

Αφού δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας και επιλέξετε το
profession σας θα κλιθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για την ιστορία του χαρακτήρα σας και το παρελθόν του και την προσωπικότητα του. Οι επιλογές σας θα επηρεάσουν κομμάτια του “personal story” σας και ακόμα μπορεί να επηρεάσουν την δυνατότητα να παίξετε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού με φίλους σας, καθώς ακόμα και εάν γενικά μπορείτε να συμμετέχετε ως group σε διαφορετικά personal stories θα χρειαστεί να χωρίσετε για να προχωρήσει η ιστορία σας ή να κάνετε το κάθε κομμάτι της ιστορίας σε πολλές εκδοχές ανάλογα με τις αρχικές επιλογές του κάθε μέλους του group. Εκτός από το personal story οι επιλογές αυτές δεν επηρεάζουν κανένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού.
Πως θα ταξιδέψετε

Κάθε
race μπορεί να ταξιδέψει στις περιοχές των άλλων races μέσω portals που βρίσκονται στις μεγάλες αντίστοιχες πόλεις . Μπορείτε ακόμα να ταξιδέψετε μέσω του PVP hub (Mists). Ανοίγετε το Hero Panel (Hotkey: "H") και επιλέγετε "Be in the mists, αυτό θα σας τηλεμεταφέρει στον «PVP χώρο αναμονής» όπου θα βρείτε portals για όλες τις μεγάλες πόλεις και ακόμα για WvW και instanced PVP.
Tέλος μπορείτε να ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε waypoint έχετε ξεκλειδώσει με ένα μικρό αντίτιμο.

Asura Gates in the Mists

Guilds

Μπορείτε να φτιάξετε
guild χωρίς κανένα κόστος με το που θα μπείτε στο παιχνίδι απλά ανοίγοντας το Guild Tab (HotkeyG”). Από το ίδιο tab μπορείτε να δείτε αιτήσεις συμμετοχής στο guild σας που εκκρεμούν , το roster του guild που αντιπροσωπεύεται την παρούσα στιγμή και άλλα. Εάν είστε ο Guild Leader ή officer ενός guild,μπορείτε να κάνετε invite άλλους παίκτες ή να κάνετε research για guild upgrades.

Όταν θα μπείτε σε ένα guild τότε όλοι οι χαρακτήρες που θα φτιάξετε θα ανοίκουν σε αυτό το guild. Μπορείτε να συμμετέχετε σε περισσότερα του ενός guild αλλά θα “εκπροσωπείτε” μόνο ένα σε κάθε δεδομένη στιγμή. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε να εκπροσωπήσετε ένα guild εάν φτιάξετε κάποιον καινούριο χαρακτήρα γιατί αλλιώς δεν θα κερδίσετε influence με αυτό το guild δεν θα έχετε πρόσβαση στο guild chat και στ άλλα guild perks

Weapons and Weapon Skills

Ξεκινάτε με ένα όπλο (ανάλογα με το
profession σας) καθώς και με ένα βασικό weapon attack/ability. Με κάθε mob που σκοτώνετε ξεκλειδώνετε προοδευτικά  τα υπόλοιπα skills για το συγκεκριμένο όπλο . Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα καινούργιο όπλο , αφού βγείτε από την αρχική περιοχή, θα βρείτε έναν weapon vendor . Σε αυτή την φάση θα έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε τουλάχιστον ένα ακόμα όπλο (one handed καθώς τα tow handed είναι ακριβότερα) .

Hero Panel Tab: Weapon Skills


Weapon Swapping

Μπορείτε να αλλάξετε το όπλο που χρησιμοποιείτε ή οποιοδήποτε άλλο
gear οποιαδήποτε στιγμή είστε “out of combat”. Όταν θα φτάσετε level 7 θα ξεκλειδώσετε την δυνατότητα “weapon swapping”, που σας επιτρέπει να έχετε αλλάζετε in combat μεταξύ 2 προεπιλεγμένων όπλων . Οι Elementalists και οι Engineers δεν μπορούν κα αλλάξουν όπλα αλλά μπορούν να αλλάξουν “attunements” και “kits αντίστοιχα εξυπηρετώντας τον ίδιο σκοπό με το weapon. Οι Elementalists και οι Engineers αλλάζουν “attunements” και “kits με τα πλήκτρα F1 έως F4 τα υπόλοιπα profession αλλάζουν όπλο με το “~”

Questing

To Guild Wars 2 έχει ελάχιστες αποστολές που στηρίζονται στο κλασσικό γνωστό από άλλα MMO τύπου questing. Οι μόνες σχετικά παρεμφερείς αποστολές με τον κλασσικό μηχανισμό είναι οι αποστολές που αφορούν στο “personal story” . Οι αποστολές αυτές είναι εύκολα αναγνωρίσιμες από ένα πράσινο ενδεικτικό σημάδι πάνω δεξιά στην οθόνη καθώς και στο χάρτη.  Εκτός από αυτές όλες οι άλλες αποστολές είναι τύπου “Renown Hearts” και “Dynamic Events”.

Για να βρείτε κοντινές “
hearts” απλά δείτε το χάρτη ή μιλήστε σε έναν scout NPC. Αυτό θα παρουσιάσει κοντινές hearts στον χάρτη σας . Οι αποστολές hearts είναι παρόμοιες με dynamic ή public events αλλά παρακολουθούν την πρόοδο σας σε ατομικό επίπεδο. Παράδειγμα εάν αποφασίσετε να βοηθήσετε μια φάρμα ταΐζοντας αγελάδες ή σκοτώνοντας  wurms θα αποκτήσετε ένα progress bar που θα γεμίζει ανάλογα. Όταν γεμίσει τελείως το συγκεκριμένο heart θα ολοκληρωθεί και εσείς θα κερδίσετε XP, gold και karma ενώ δεν θα μπορείτε να ξανακάνετε το ίδιο heart ξανά.

Τα
Dynamic Events από την άλλη μεριά μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε στην περιοχή . Όσο περισσότερο προσφέρετε στην κοινή προσπάθεια τόσο καλύτερο reward θα λάβετε όταν ολοκληρωθεί το event. Τα event αυτά μπορεί να οδηγούν σε άλλα events (chains) τα οποία ενδεχομένως να επεκτείνονται ακόμα και σε άλλες περιοχές .

A renown heart at the top, dynamic event at the bottom

Η διαφορά με το κλασσικό questing είναι ότι σπάνια θα χρειαστεί να μιλήσετε με έναν NPC. Το μόνο που θα κάνετε είναι να συμμετέχετε σε διάφορα quests που θα “ανακαλύπτετε” καθώς θα εξερευνείτε τον κόσμο. Κανένα μα κανένα quest δεν είναι υποχρεωτικό (εκτός ίσως από ελάχιστα στην αρχή του παιχνιδιού). Τα rewards από την κάθε αποστολή θα σας αποστέλλονται μέσω του in game mail συστήματος που είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή καθώς είναι απλά στοιχείο user interface

Combat

Το σύστημα
combat του GW2 είναι διαφορετικό από τα άλλα MMO και στηρίζεται έντονα στην συνεχή κίνηση και την ενεργή αποφυγή εχθρικών ενεργειών. Το “Dodge” αποτελεί πυρήνα του gameplay ενώ όλα τα profession έχουν στην κατοχή τους κάποιου είδους healing spell. Τα περισσότερα skills μπορούν να χρησιμοποιηθούν “on the move” και γενικά στατικότητα πρέπει να αποφεύγεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα skills σας ακόμα και ένα δεν έχετε επιλεγμένο κάποιον αντίπαλο ή εάν ο αντίπαλος είναι εκτός εμβέλειας (οπότε προσέχετε τι κάνετε…)  


Leveling

Αποκτάτε
xp καθώς σκοτώνετε mobs, εξερευνείτε νέες περιοχές, ολοκληρώνοντας κομμάτια από το personal storyline σας, κάνοντας renown hearts ή dynamic events ακόμα και εάν κάνετε revive άλλους παίκτες ή κάνοντας gathering .

Το
leveling στο Guild Wars 2 είναι διαφορετικό σε σχέση με άλλα MMO λόγω της σταθερής καμπύλης απόκτησης xp. Κάθε level απαιτεί σχεδόν το ίδιο ποσό xp ενώ ο ρυθμός απόκτησης xp παραμένει ο ίδιος.

Achievements

Το
Guild Wars 2 περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από achievements τα οποία μπορείτε να δείτε στο Hero Tab (πατήστε “H”).

Επιπρόσθετα αποκτάτε “
dailyachievements ολοκληρώνοντας συγκεκριμένους στόχους, όπως σκοτώνοντας 10 centaurs….  Μόλις ολοκληρώσετε ένα daily achievement θα σας παρουσιαστεί ένα σεντούκι που θα περιέχει το XP reward σας.

Sidekicking

Στο
Guild Wars 2 γίνεται εκτενής χρήση του συστήματος Sidekicking . Όσον αφορά στο PvE, πηγαίνοντας σε μία περιοχή που είναι χαμηλότερο level από το δικό σας θα έχει ως αποτέλεσμα τα στατιστικά σας να μειωθούν! Σκοπός του συστήματος είναι το να παραμένουν οι low level περιοχές αρκετά ενδιαφέρουσες ακόμα και αφού περάσετε από αυτές. Τα rewards που αποκτάτε παραμένουν ανάλογα του πραγματικού σας. Όσον αφορά στο instanced PVP o κάθε παίκτης αποκτά στατιστικά gear και skills ενός πλήρους level 80 χαρακτήρα με σκοπό την ισότητα όλων των παικτών και στόχο την ανάδειξη ικανότητας. Στο World vs World επίσης αποκτάτε στατιστικά level 80, όμως δεν αποκτάτε skills ή items.

Downed State

Εάν η τα
health points σας (HP) φτάσουν το μηδέν, αντίθετα με αυτό που νομίζετε δεν πεθαίνετε! Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μπαίνετε σε μια ειδική κατάσταση που ονομάζεται  downed state”. Στην κατάσταση αυτή δεν μπορείτε να κινηθείτε, ενώ τα skills σας αντικαθίστανται από 4 ειδικά skills για την κατάσταση downed state . Στην κατάσταση αυτή έχετε έναν περιορισμένο χρόνο κατά τον οποίο θα πρέπει ή να σκοτώσετε κάποιον κοντινό αντίπαλο (κάνοντας χρήση των skill 1 έως 3) ή να κάνετε γρήγορα bandage με το skill 4 εάν δεν σας επιτίθενται. Εάν προλάβετε τότε αποκτάτε πάλι τον έλεγχο του χαρακτήρα σας. Εάν υπάρχουν άλλοι φιλικοί παίκτες κοντά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν άσχετα από profession (απλά μην ξεχνάτε να κάνετε και εσείς το ίδιο…)

Defeat

Εάν δεν επιτύχετε να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας από την κατάσταση
downed state ή κάποιος σας σκοτώσει κατά την διάρκεια αυτής τότε θα πεθάνετε. Άλλοι παίκτες μπορούν ακόμα να σας αναστήσουν (επίσης άσχετα από profession) αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από όσο θα χρειαζόταν κατά την διάρκεια του downed state.  Τέλος μπορείτε να επιλέξετε να αναστηθείτε σε ένα κοντινό respawn point.

Utility Skills and Skill Points
 
Στα level 5, 10 and 20 θα ξεκλειδώσετε τα utility slots στην hotbar ( 7,8 και 9). Αυτά τα utility skills μπορούν να αλλαχτούν ανά πάσα στιγμή είστε εκτός μάχης. Πατώντας το μικρό μπλέ τόξο πάνω από το hot bar σας. Για να αποκτήσετε νέα utility skills θα πρέπει να τα ξεκλειδώσετε χρησιμοποιώντας skill points τα οποία αποκτάτε ολοκληρώνοντας skill challenges.

= Skill Icon

Αυτά τα
challenges φαίνονται στον χάρτη σας με το παραπάνω σημάδι και συνίθως αφορούν στο να μιλήσετε ή να παλέψετε με έναν NPC η μερικές φορές πιο πολύπλοκα puzzles.

Traits
Δείτε  εδώ

PvP

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε έναν αγώνα
pvp από την αρχή. Θα λάβετε αναβαθμισμένα στατιστικά “sidekicked” για level 80 και ακόμα θα λάβετε ένα set από PvP armor και όπλα ενώ θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα skills για το profession σας. Για να μπείτε σε ένα PvP match απλά ανοίξτε το hero tab και επιλέξτε "join now" για να μπείτε αυτόματα σε ένα match ή επιλέξτε "go to the mists",που είναι ουσιαστικά ο  PvP προθάλαμος όπου έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα level 80 skills σας πρις μπείτε στην μάχη … Από τον προθάλαμο αυτό μπορείτε να επιλέξετε PvP match μιλώντας στον Server Browser NPC, μπορείτε να αγοράσετε καινούργια όπλa ή μπορείτε να πάρετε το portal για World vs World.
Υπάρχουν 2 PVP χάρτες οι οποίοι λειτουργούν παρόμοια αλλά έχουν και κάποιες διαφορές (λειτουργικές). Η νίκη ή ήτα εξαρτάτε από το score της κάθε ομάδας, το οποίο με την σειρά του εξαρτάτε από την κατοχή ειδικών σημείων (domination) η/και από τα kills της κάθε ομάδας. Για να καταλάβετε ένα σημείο ελέγχου απλά μείνετε μέσα στην περιοχή που είναι χαρακτηριστικά σημαδεμένη έως ότου το control bar αλλάξει στο χρώμα της ομάδας σας. Ανάλογα τον χάρτη θα υπάρχουν και δευτερεύοντες στόχοι.
Battle of Khylo: Ο χάρτης έχει 3 control points, και ο δευτερεύον στόχος του είναι οι δύο καταπέλτες σε αντίθετες μεριές του χάρτη. Οι καταπέλτες μπορούν να χτυπήσουν άμεσα παίκτες ή και control points ενώ μπορούν να καταστραφούν από τον αντίπαλο και να επισκευαστούν από την ομάδα σας με την χρήση ενός repair kit .

Forest of Niflhel: Ο χάρτης έχει επίσης 3 control points αλλά υπάρχουν ακόμα 2 δυνατά mobs που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια του match . Τα mobs αυτά είναι ορατά στον χάρτη και η θανάτωσή τους δίνει στην ομάδα 50 πόντους μαζί με ένα buff στην ομάδα που δίνει το τελικό χτύπημα .

,

World vs World
Αξίζει δικό του FAQ …!

Πυγές : Guild Wars 2 Journal , Guild Wars 2 Mag Arena NET Blog και άλλα ... 


See you in game
Stay Tuned Subscribe, Like, Follow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου