What's HOT

Ένας Χρόνος MMO Cult GR - Όσα θέλατε να μάθετε και φοβόσασταν να ρωτήσετε ...

Ένα video εξομολόγηση όπου ο Dartmed απαντά σε ότι θέλατε να μάθετε για το MMO Cult GR

WE ARE GOING LIVE !!!!!!!

To ΜΜΟ Cult GR ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενημερωτικά Game Live Stream Events

Uncut Gameplay

To MMO Cult GR παρουσιάζει μια σειρά από video που σκοπό έχουν να μεταφέρουν αυθεντικές στιγμές gameplay όπως ακριβώς τις βιώνουμε στην καθημερινότητα ενός ΜΜΟ. Διάλογοι τις στιγμής και αυθόρμητες καταστάσεις που έχουν προκύψει από καθημερινό gameplay

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Guild Funcionality στο GW2


Παραδοσιακά όταν κάποιος που ασχολείται με τα mmo ακούσει τον όρο "guild" αντιλαμβάνεται μια in game ομάδα παικτών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν από κοινού στη επίτευξη ενός in game στόχου. Βασικό για την επίτευξη του στόχου είναι όλοι οι συμμετέχοντες να επιθυμούν το ίδιο αποτέλεσμα και να συμφωνούν στην από κοινού προσπάθεια για το σκοπό αυτό. Λόγω της απαραίτητης  αυτής κοινής παραδοχής πολλά guild  θέτουν προϋποθέσεις για την συμμετοχή σε αυτά οι οποίες προϋποθέσεις ενίοτε είναι αυστηρότατες . Επίσης λόγω της φύσεως των mmo συνήθως τα guild έχουν έναν βασικό στόχο (pve, pvp , rp κτλ..) καθώς στην πλειοψηφία τους τα guild είναι δύσκολο να είναι πολυδιάστατα .

Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως , τί γίνεται όταν κάποιος θέλει να επιτύχει περισσότερους από έναν στόχους στο game . Η Arena NET που έχει βαλθεί να καινοτομήσει σχεδόν παντού προτείνει κάτι καινούργιο με το Guild Wars 2. 
Όσοι έχουν παίξει Guild Wars 1 θα ξέρουν ότι η συμμετοχή σε guild καθιστούσε το account σου bind σε αυτό το guild . Αυτό σήμαινε ότι ακόμα και αν ήθελες να φτιάξεις έναν alt χαρακτήρα αυτός ο χαρακτήρας θα αποτελούσε μέρος του guild και ο μόνος τρόπος να μην γίνει αυτό ήταν ήταν να αγοράσεις μία νέα κόπια του παιχνιδιού και να φτιάξεις ένα νέο account . Και στα άλλα γνωστά παιχνίδια ακόμα και αν μπορούσες να έχεις alternative guilds πάντα ήσουν μέλος ενός συγκεκριμένου guild με συγκεκριμένους στόχους και πάνω από όλα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ! Εξαίρεση ίσως αποτελεί το EVE On line που με τα διάφορα corporations και alliances έχει μια διαφορετική δομή, αλλά το EVE είναι ένα εντελώς διαφορετικό game με τελείως διαφορετική οργάνωση από αυτήν που επιλέγουν τα main stream mmos .

Το βασικό ελάττωμα του εώς τώρα συστήματος είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάγεται κάποιος σε ένα πχ pve guild με πολύ καλά αποτελέσματα (end game raiding) αλλά αυτό το guild να μην έχει αρκετούς ενδιαφερόμενους για οργανωμένο pvp . Το guild αυτό αν και πολύ υψηλού επιπέδου "στερεί" λοιπόν από τα μέλη του κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού .

Λόγω των παραπάνω το Guild Wars 2 παίρνει ένα τελείως διαφορετικό μονοπάτι . Στο GW2 οι παίκτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε όσα guild θέλουν ! O μόνος περιορισμός είναι ότι ανά πάσα στιγμή θα πρέπει ο παίκτης να έχει επιλέξει πιο guild αντιπροσωπεύει εκείνη την στιγμή. Αν ας πούμε κάποιος συμμετέχει σε WvWvW θα μπορεί να επιλέξει με πιο guild θα συμμετέχει. Οι παίκτες θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε διαφορετικά guild και να ομαδοποιούνται με διαφορετικούς ανθρώπους για διαφορετικά πράγματα . Όταν κάποιος επιλέγει ένα guild τότε για εκείνο το χρονικό διάστημα θα βλέπει τα συγκεκριμένο guild chat, θα φέρει το συγκεκριμένο guild banner και θα βλέπει τα συγκεκριμένα guild memebers στο map . Μπορείτε να αλλάξετε guild χωρίς να κάνετε Log out μέσα από το in game interface. Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να επιλέγουν πολλά guild απλά έχουν την επιλογή να το κάνουν .

Ένα άλλο βασικό στοιχείο των guilds είναι το INFLUENCE. Ιnfluence κερδίζει κάποιος για το guild του επιτυγχάνοντας διάφορους ομαδικούς (pve, pvp) στόχους και όχι μόνο . Το influence είναι ουσιαστικά κάτι σαν guild xp ή καλύτερα guild currency με το οποίο τα guild μπορούν να αποκτούν διάφορα buffs για το μέλη. Τα buffs αυτά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες
  1. Politics
  2. Art of War
  3. Economy
  4. Architecture 
Η κάθε κατηγορία δίνει διαφορετικά είδη buffs τα οποία είναι όλα χρήσιμα, απλά στοχεύουν σε διαφορετικούς τομείς . Για να αποκτήσει τέλος ένα guild ένα από αυτά τα buff θα πρέπει να έχει το ανάλογο category level . Τα levels αυτά αποκτούνται μέσω research και ανάλογα το level απαιτείται και ανάλογος χρόνος (όσο ψηλότερο τόσο περισσότερος)  .

Το όλο σύστημα ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρον και το μόνο που μένει είναι να το δούμε στην πράξη . Tα beta είναι κοντά και σύντομα θα έχουμε άποψη από πρώτο χέρι που σίγουρα και θα σας μεταφέρουμε άμεσα.

 Stay Tuned Subscribe, Like, Follow




1 σχόλιο:

  1. Emena prosopika auti i idea den mou aresei k toso.. kserw empeirika oti allo i 8ewria k allo i praksi, k stin praksi 8a doume pos douleuei... Suni8os uparxei enas kodikas "timis" otan antiprosopeueis ena guild, k tora allazontas guilds san ta poukamisa einai ligo kapws.. ase pou sti praksi o kosmos 8a gyrnaei sto guild me ta perissotera buffs ti fora, k exei logiki auto.. 8a doume

    ΑπάντησηΔιαγραφή